'Game of Thrones'-film na afronding tv-serie?

Volgens schrijver George R.R. Martin verdient de tv-serie een big budget afsluiting.

Met de regelmaat weten tv-series het witte doek te vinden. Onlangs ging Veronica Mars in première en in het verleden waren de twee Sex and the City-films al een groot succes. Op dit moment wordt er gewerkt aan een film die als vervolg dient op de geliefde HBO-serie Entourage. Als het aan auteur George R.R. Martin ligt, dan maakt Game of Thrones mogelijk ook de stap.

Met The Hollywood Reporter besprak de schrijver het einde van de tv-serie en de mogelijkheid om Game of Thrones te vertalen naar het witte doek. "Het hangt er allemaal vanaf hoe lang de serie duurt. Zeven seizoen, of acht? Of misschien wel tien? De boeken worden steeds groter en groter (in omvang),' aldus Martin. 'Het heeft misschien een film nodig ter afsluiting. Iets met een productiebudget van een film, zo'n $100 miljoen voor twee uur. Die draken worden namelijk enorm groot."

Onlangs liet bedenker David Benioff al weten dat de HBO-serie na zeven of acht seizoenen zal stoppen. Mochten de boeken al te ver zijn uitgediept, dan zijn er altijd nog de drie prequel-boeken "Tales of Dunk and Egg", die zich 90 jaar voor Game of Thrones afspelen.

Volgende maand gaat het vierde seizoen van start. Meer nieuws over Game of Thrones vind je op Serietotaal. Hieronder een recente trailer:



NieuwsFilm

meest populair