Opbrengst 'Frozen' overschrijdt grens 1 miljard dollar

Het is de achttiende film ooit.

Disney mag tevreden zijn met de film Frozen. Niet alleen won de film afgelopen weekend twee Oscars, ook overschreed de opbrengst van de film wereldwijd de grens van één miljard dollar. De 3D-animatiefilm is daarmee de achttiende film ooit die de grens overschrijdt.

Daarnaast is het pas de tweede animatiefilm die daarin geslaagd is, naast Toy Story 3 (een Pixar / Disney-film). Het mooiste van dat alles voor Disney is dat de film nog altijd in Japan in première moet gaan. De verwachting is dat er nog flink wat toegevoegd wordt aan de totale opbrengst. In de Verenigde Staten staat de film tot nu toe op 388,7 miljoen dollar en in de rest van de wereld op 611,5 miljoen dollar.

Disney heeft nu in totaal zeven titels die meer dan één miljard dollar verdienden: The Avengers, Iron Man 3, twee Pirates of the Caribbean-films, Alice in Wonderland en Toy Story 3.

Frozen speelt zich af in een vervloekt koninkrijk waar het eeuwig winter is. Om een einde te maken aan de betovering gaat het meisje Anna samen met de dappere Kristoff op zoek naar de Sneeuwkoningin. Op hun avontuur om het koninkrijk te redden, trotseren ze extreme temperaturen, ontmoeten ze vreemde wezens en waken ze voor kwade magie.



NieuwsFilm

meest populair