Walt Disneys 'Frozen' oppermachtig tijdens Annie Awards

Ook Pacific Rim en The Hobbit in de prijzen en Despicable Me 2 blijkt de grote verliezer.

Van het weekend werden in L.A. voor de 41e keer de Annie Awards uitgereikt, de filmprijzen voor animatie in film. Walt Disney Frozen bleek de grote overwinnaar met in totaal vijf Annies. Het won in de categorieën beste film, beste regie (Chris Buck en Jennifer Lee), beste ontwerp van de set, beste stemmenwerk en beste muziek. Enkele weken geleden won Frozen al de Golden Globe voor beste animatiefilm en begin maart maakt het kans op Oscars voor beste animatiefilm en beste nummer.

Ook Dreamworks Animations The Croods (drie Annies) en de Pixar-film Monsters University (twee Annies) wisten prijzen in de wacht te slepen. Despicable Me 2 van Illumination Entertainment en Universal Pictures wist twee prijzen te winnen, maar was uiteindelijk de grote verliezer van de avond, aangezien het in elf categorieën was genomineerd.

Een andere Annie was voorbestemd voor Get a Horse!, de korte film die te zien is voorafgaand aan Frozen en ook genomineerd is voor een Oscar. Uiteraard ook een animatiefilm van Walt Disney.

Guillermo del Toro's Pacific Rim werd met een Annie bekroond voor de beste geanimeerde effecten in een live action film. De concurrenten Man Of Steel en Star Trek: Into Darkness hadden het nakijken. Peter Jacksons The Hobbit: An Unexpected Journey won een Annie voor de beste geanimeerde personages in een live action film, een prijs waarvoor Pacific Rim ook genomineerd was.



NieuwsFilm

meest populair