Onlangs Sony een tweetal spin-offs van The Amazing Spider-Man aan. Het betrof allereerst de langverwachte spin-off voor Venom, en voor het superslechterikenteam Sinister Six. In een interview ging producent Roberto Orci in op hoe er gewerkt wordt aan de slechteriken.
Allereerst werd Orci gevraagd hoe er met de groep slechteriken omgegaan zou worden. Moeten de slechteriken op een bepaalde manier goed zijn? Dat is een discussie die we op dit moment voeren, vertelde Orci. Hoe doe je dat, en hoe doe je het zonder het publiek te verraden en ze allemaal slecht te maken? Het publiek heeft alles al gezien. Ze hebben de goeieriken gezien die nooit iets fout hebben gedaan. Is er een verhaal dat de moeite waard is om te zien aan de andere kant van het palet? Dat is de uitdaging en daar ligt ook het leuke van de films. Ik weet nog niet hoe we dat aan pakken.
Verder vertelde hij over de rol van Oscorp in het maken van alle slechteriken. Oscorp speelt daar een belangrijke rol in. Spider-Man ontstond daar en ook de slechteriken. En het is waar Gwen Stacy werkt. Dus het idee is dat het de goede en slechte kanten van wetenschap laat zien; het kan goede dingen doen maar ook slechte dingen. Het kan je geest verpesten en mensen transformeren. Alle wetenschap kan immers gebruikt worden voor het goede en voor het slechte. Het is handig om het te organiseren, maar we dachten niet: We moeten alles via Oscorp laten lopen. Het gebeurde vanzelf.
Roberto Orci over 'Sinister Six' en 'Venom' spin-offs
Oscorp is de verenigende factor in het universum.