Danny Boyle regisseert 'Smash and Grab'

Van kunstdieven in Trance naar een film over juwelendieven.

Danny Boyle heeft na de openingsceremonie uit 2012 en de thriller Trance dit jaar een nieuw filmproject gevonden dat hij wil regisseren. Boyle zal een film maken die gebaseerd is op de onlangs in Engeland verschenen documentaire Smash & Grab: The Story of the Pink Panthers. De documentaire wordt als volgt omschreven:

De Pink Panthers zijn 's werelds meest succesvolle juwelendieven. Met ongekende toegang tot de bende, onthullen bendeleden Mike en Lela de netwerken en geschiedenis van de bende, maar ook het menselijke verhaal achter de bende. De documentaire speelt als een thriller en gebruikt daarbij de nieuwste animatietechnieken. We volgen naast de bendeleden ook de politiemachten die de bende willen oprollen en de leden steeds dichter op de hielen zitten. Achter alle glitter en glamour gaat echter een duister verhaal schuil over de diamantenhandel en het door oorlog verscheurde Balkan-gebied.

Naast Trance maakte Boyle natuurlijk al eerder een grote verscheidenheid aan films, zoals Trainspotting, 28 Days Later..., 127 Hours en Sunshine. Smash and Grab zal worden gefinancierd door Fox Searchlight en Pathé, en Christian Colson neemt de rol van producent voor zijn rekening.

NieuwsFilm

meest populair