Jennifer Lawrence maakt twee nieuwe films met haar 'Hunger Games'-regisseur

Gary Ross doet een beroep op de actrice voor 'East of Eden' en 'Burial Rites'.

Voordat The Hunger Games uitkwam, waren Jennifer Lawrence en Gary Ross nog geen gevestigde namen in Hollywood. Maar toen harkte de film een karrenvracht geld binnen en had het tweetal de projecten opeens voor het uitzoeken. Ross deed hier echter weinig mee en besloot zelfs niet terug te keren voor de volgende Hunger Games films. Lawrence, daarentegen, was niet meer van het witte doek weg te denken en won zelfs een Oscar voor haar rol in Silver Linings Playbook. Toch zijn ze elkaar niet vergeten, getuige het nieuws dat de regisseur en de actrice twee nieuwe films met elkaar gaan maken.

Lawrence en Ross slaan de handen weer ineen voor East of Eden, een nieuwe verfilming van de Amerikaanse klassieker van John Steinbeck. Het verhaal, dat al eens werd verfilmd met o.a. James Dean in de hoofdrol, volgt twee broers die de strijd met elkaar aangaan voor de aandacht van hun vader. Lawrence moet de matriarch gaan spelen. Er ligt al een scenario van Paul Attanasio klaar, maar het is nog maar de vraag of de makers hiermee door zullen gaan.

Hierna zullen Lawrence en Ross zich storten op Burial Rites, een verfilming van een boek van Hannah Kent. Dit gaat over een Ierse vrouw die in het begin van de negentiende eeuw ten onrechte van moord beschuldig wordt.

Voordat ze met deze projecten aan de slag gaan, moet Lawrence eerst nog The Hunger Games: Mockingjay Part 1 en Part 2 afronden, terwijl Ross Peter and the Starcatcher op de agenda heeft staan. Zodra deze films af zijn, kunnen Lawrence en Ross aan de slag met East of Eden en Burial Rites.



NieuwsFilm

meest populair