Joss Whedon over Ultron in 'The Avengers: Age of Ultron'

James Spader was zijn eerste keus voor de rol.

Komende maart gaat de productie van The Avengers: Age of Ultron al van start. De cast is al grotendeels rond, en dus heeft regisseur Joss Whedon nu meer dan genoeg tijd om te vertellen over de film. Ditmaal vertelde hij over de slechterik Ultron, die gespeeld zal worden door James Spader.

Het feit dat Whedon ervoor koos om Spader te casten in deze hoofdrol, wordt door veel critici als een goede beslissing geprezen. De acteur was volgens Whedon de eerste keus. ”Spader was mijn eerste en enige keuze,” vertelde Whedon.

”Hij heeft zo’n hypnotische stem die erg rustig en dwingend kan zijn, maar hij is ook erg menselijk en grappig. Ultron is geen Hal (van 2001: A Space Odyssey). Spader kan op veel verschillende manieren de rol spelen. Hij is de man om de Avengers uit elkaar te drijven.”

Het is nog niet duidelijk op welke manier we Ultron te zien krijgen. De kans is aanwezig dat Spader motion-capture werk zal verrichten, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat hij enkel de stem van het personage hoeft in te spreken. Het eindresultaat van al dat werk kunnen we vanaf 30 april 2015 zien.



NieuwsFilm

meest populair