Roland Emmerich maakt reboot 'Stargate'

We mogen ons schrap zetten voor een volwaardige trilogie.

In 1994 maakte Roland Emmerich de film Stargate, die geleid had kunnen hebben tot een gigantische filmfranchise. In plaats daarvan kwam er een televisieserie, die maar liefst tien jaar duurde, nog twee andere live action series, een animatieserie en twee tv-films.

Deze populariteit maakt dat Emmerich en co-bedenker Dean Devlin al jaren denken over een nieuwe Stargate-film. Nu hebben ze besloten om, zodra ID Forever op 3 juli 2015 uitkomt, maar liefst drie nieuwe Stargate-films te maken.

Emmerich vertelde daarover: ”We gingen naar MGM, dat de rechten heeft, en stelden voor een vervolg te maken. Maar dan als een reboot… en de franchise te rebooten als een film, en dan drie delen te maken. Binnenkort moeten we al op zoek naar een scenarist en beginnen.”

Dat Emmerich een reboot wil maken, in plaats van een vervolg op de film uit 1994 is niet gek. De hoofdrollen in de eerste film waren weggelegd voor Kurt Russell en James Spader, en zij zijn uiteraard al flink wat ouder.

Aangezien ID Forever half 2015 uitkomt, is de kans groot dat begin 2016 de productie van deze film van start zal gaan. Bekijk hieronder de trailer van de film uit '94.



NieuwsFilm

meest populair