Charlie Kaufman schrijft scenario 'Slaughterhouse-Five'

Guillermo del Toro gaat zich wagen aan het satirische boek van Kurt Vonnegut.

Charlie Kaufman zal het scenario van de nieuwe Slaughterhouse-Five verfilming schrijven. Regisseur Guillermo del Toro onthulde dat de scenarist, die ons Being John Malkovich bracht, met hem zal werken aan de film.

”Charlie en ik hebben ongeveer anderhalf uur gesproken en bedachten een perfecte manier om het boek te verfilmen,” vertelde de regisseur van Pacific Rim. ”Ik hou van het idee van de Trafalmadorians [de buitenaardse wezens van Slaughterhouse-Five] die ‘los van de tijd’ leven, en alles tegelijkertijd meemaken. En dat is wat ik wil maken.”

Slaughterhouse-Five, or The Children's Crusade verscheen in 1969 en is een satirisch boek van Kurt Vonnegut. Het verhaalt over het leven van Billy Pilgrim, een Amerikaanse soldaat die in de Tweede Wereldoorlog meevecht. Later wordt hij ontvoerd door buitenaardse wezens, de Trafalmadorians genaamd, die geen tijdsbegrip hebben. Zij maken alles tegelijkertijd mee, en brengen die tijdservaring over op Billy.

Daarnaast handelt Slaughterhouse-Five over het bombardement op Dresden in februari 1945. Vonnegut had het bombardement zelf meegemaakt, toen hij als krijgsgevangene in een verlaten slachthuis ondergebracht was.

Kaufman schreef naast het scenario van Being John Malkovich verder nog films als Eternal Sunshine of the Spotless Mind en Adaptation. Del Toro heeft ondertussen nog een aantal projecten op de planning staan, waaronder een verfilming van H.P. Lovecrafts At the Mountains of Madness en Justice League Dark.

Ondertussen is het nog even wachten op de release van Del Toro’s nieuwste film, Pacific Rim, die vanaf 18 juli in de bioscopen draait. Bekijk hieronder een trailer van de film.



NieuwsFilm

meest populair