DreamWorks maakt futuristische trilogie

Over een Apartheidssamenleving die enkel uit tweelingen bestaat.

DreamWorks heeft de rechten op The Fire Sermon gekocht, het eerste deel in een trilogie van schrijfster Francesca Haig. Carla Hacken is aan het project verbonden als producent. Het boek is nog op zoek naar een uitgever in de Verenigde Staten, maar is wereldwijd erg populair gebleken.

Het verhaal speelt zich vierhonderd jaar na een nucleaire Apocalyps af. De mensen die het overleefd hebben, komen zonder technologie te zitten en alle mensen zijn tweelingen. Een van elk paar is fysiek perfect, en zij worden de Alpha’s genoemd. De ander, de Omega, hebben mutaties.

De samenleving volgt een vorm van Apartheid, en dwingt de gemuteerde tweelingen in speciale nederzettingen te wonen, ondanks het feit dat, als de ene helft van de tweeling overlijdt, de andere dat ook doet. De hoofdpersoon is een gemuteerde jongen, die tot een leider wordt voor de onderdrukte mutanten.

De andere twee boeken moeten nog geschreven worden, maar schrijfster Haig heeft het plot al beschreven aan uitgevers, en zij hebben er vertrouwen in. In het Verenigd Koninkrijk wilden maar liefst zes uitgevers de boeken uitgeven. De rechten gingen uiteindelijk naar Voyager, de fantasy afdeling van HarperCollins (dat de A Song of Ice and Fire boeken van George R.R. Martin uitgeeft).



NieuwsFilm

meest populair