Gary Oldman regisseert 'Flying Horses'

Hij zou ook al twee hoofdrolspelers hebben: Benedict Cumberbatch en Ralph Fiennes.

Gary Oldman heft een nieuw project gevonden om te regisseren. Het betreft een film over het leven van fotograaf Eadweard Muybridge, met de titel Flying Horse. Muybridge is bekend als een van de pioniers die met bewegende beelden werkte. Hij zette o.a. een reeks foto’s van een galopperend paard achter elkaar, om zo bewegende beelden te maken (zie het filmpje onderaan dit artikel).

Oldman heeft het scenario al geschreven, dat zich schijnbaar bovenal concentreert op een liefdesaffaire tussen de vrouw van Muybridge, Flora, en Harry Larkyns, een beroemd theatercriticus die vermoord werd door Muyrbridge.

Verder zou hij ook al hoofdrolspelers op het oog hebben. Ralph Fiennes zou de hoofdrol van Muybridge moeten spelen, en Benedict Cumberbatch die van Larkyns. Beiden zouden ook interesse hebben in de rollen, maar nog niets hebben getekend.

Oldman zou zelf een kleine rol op zich nemen in de film. Hij zou Dennis Spencer moeten spelen, de officier van justitie die Muybridge vervolgde. Uiteindelijk werd die niet veroordeeld voor de moord, maar vrijgesproken.

De opnames zouden begin volgend jaar al van start moeten gaan.


NieuwsFilm

meest populair