Matt Damon mogelijk in film over misbruikschandaal katholieke kerk

Hij zou een van de journalisten moeten spelen die de misstanden aan het licht brachten.

Oscar-genomineerd acteur Matt Damon staat bovenaan de lijst om een hoofdrol op zich te nemen in Tom McCarthy’s film over het misbruikschandaal in de katholieke kerk. The Wrap meldt verder dat Warner Bros. de film waarschijnlijk zal distribueren.

Deze gaat over de decennia durende operatie van de katholieke kerk in Massachusetts om het seksueel misbruik van kinderen door priesters en nonnen geheim te houden.

Het schandaal in Massachusetts werd aan het licht gebracht door een team van de Boston Globe, dat niet alleen slachtoffers sprak, maar ook duizenden pagina’s aan documenten doorlas. Hun berichtgeving leidde ertoe dat Kardinaal Bernard Law opstapte. Hij had er jaren aan gewerkt om het misbruik van priesters in zijn district weg te moffelen. Toen dit aan het licht kwam, leidde dat tot wereldwijde onthullingen over seksueel misbruik.

Damon heft het scenario van de film nog niet gelezen, maar de filmmakers hebben hem schijnbaar al langer op het oog. Hij zou dan de rol van onderzoeksjournalist Mike Rezendes moeten spelen, die leiding gaf aan het team van de Globe.

Tom McCarthy regisseert de film op basis van een scenario door Josh Singer. Een releasedatum is er nog niet voor de vooralsnog onbetitelde film.



NieuwsFilm

meest populair