Christoph Waltz gecast in 'True Crimes'

Een moordenaar die een boek over zijn moord schrijft...

Acteur Christoph Waltz is gecast in de film True Crimes. De film zal gebaseerd worden op een uitgebreid artikel in de New Yorker, van David Grann. Dit gaat over het waargebeurde verhaal van Krystian Bala, een Poolse schrijver die in 2007 veroordeeld werd voor een moord.

De moord waarvoor hij veroordeeld werd was een cold case. De Poolse politie wist jarenlang niet waar ze moesten kijken voor de moordenaar, en noemden het zelfs een ‘perfecte misdaad’. Bala, die nooit als verdachte genoemd werd, trok de aandacht naar zich toe toen hij een boek publiceerde waarin een moord beschreven werd die wel heel erg veel leek op die uit de cold case.

Het project zou oorspronkelijk gemaakt worden bij Focus Features, maar dat plan gaat niet meer door. Nu zoeken producenten Brett Ratner, John Cheng en David Gerson dus naar een nieuwe distributiepartner.

De rol van Waltz is overigens ook al bekend. Hij zal Jacek Wroblewski spelen, de rechercheur die de cold case opnieuw opent. Hij raakt daardoor betrokken bij de duistere Poolse onderwereld waar seks, prostitutie en drugs alomtegenwoordig zijn.

Er is nog geen regisseur aangetrokken voor True Crimes, maar de naam van Roman Polanski wordt vaak genoemd in verband met het project.



NieuwsFilm

meest populair