Francis Ford Coppola wil nieuwe Italiaans-Amerikaanse saga maken

Wordt het een nieuwe 'Godfather'-trilogie?

Regisseur Francis Ford Coppola heeft de intentie om een nieuwe Italiaans-Amerikaanse saga te regisseren. Hierbij mogen we denken in de stijl van de filmtrilogie waarmee hij zo succesvol is geworden: The Godfather. De nieuwe saga moet een Italiaans-Amerikaanse familie volgen en zich tussen de jaren 1930 en 1960 afspelen.

Coppola werkt op dit moment aan het scenario van de film. Dit wordt omschreven als het verhaal van een jongen en een meisje, die gevolgd worden terwijl ze opgroeien. Het kantoor van de productie is opgezet bij Paramount, maar het is niet duidelijk of de studio een hand zal hebben in de financiering of distributie van de film.

Ondanks dat Coppola regelmatig nieuwe films regisseert – zijn meest recente film stamt uit 2011 en is de horrorthriller Twixt – heeft hij sinds hij in 1990 The Godfather III maakte, geen nieuwe Italiaans-Amerikaanse film meer gemaakt.

De succesvolle regisseur, die hiernaast ook nog een lucratief baantje als wijnmaker heeft, heeft zijn recentste films zelf betaald. Bekijk hieronder een trailer van de film waar hij het meest om geprezen wordt: The Godfather.



NieuwsFilm

meest populair