Hoofdrolspelers 'Lucia de B.' bekend

De film over een van de grootste gerechterlijke dwalingen van Nederland.

De hoofdrollen voor de aankomende bioscoopfilm Lucia de B. zijn bekendgemaakt. Sallie Harmsen, Barry Atsma, Ariane Schluter en Fedja van Huêt zullen deze op zich nemen. Lucia de Berk zal gespeeld worden door Schluter.

De rechtszaak rond De Berk staat bekend als een van de grootste gerechtelijke dwalingen in Nederland. Zij werd in 2003 aangeklaagd voor vier moorden en drie pogingen tot moord. De Berk werkte in het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag, waar een aantal van de patiënten die ze verpleegde overleden.

In de pers werd zij al veroordeeld als 'Engel des Doods', en zelf maakte ze zich ook enigszins verdacht door te weigeren met de rechercheurs te praten. Uiteindelijk werd ze veroordeeld, ondanks gebrek aan bewijs. In 2008 werd de zaak heropend, en De Berk werd in 2010 vrijgesproken van alle aanklachten.

De film vertelt het verhaal vanuit het perspectief van de jonge parketsecretaris Judith (gespeeld door Harmsen), die zich bezighoudt met de zaak. Zij twijfelt aan de betrouwbaarheid van de bewijzen die gebruikt werden om de schuld van De Berk te bewijzen, maar werkt toch mee aan de zaak.

Barry Atsma speelt de rol van de ziekenhuisdirecteur, Jaap van Hoenschbroek. Verder zal Fedja van Huêt te zien zijn als Quirijn Herzberg, de tweede advocaat van De Berk. Het scenario is geschreven door Moniek Kramer en Tijs van Marle. De film, die geregisseerd wordt door Paula van der Oest, is vanaf maart 2014 in de bioscopen te zien.

Bekijk hieronder een interview bij Pauw en Witteman met Lucia de Berk en regisseur Paula van der Oest.



NieuwsFilm

meest populair