Acteur Mario Machado overleden

Hij speelde o.a in Scarface, de RoboCop-films en Rocky III.

De Amerikaanse nieuwslezer en acteur Mario Machado is overleden. Machado, die van Amerikaans-Chinese afkomst is, was in films vaak als journalist te zien. Hij speelde in films als Scarface, de RoboCop-serie en Rocky III.

Machado werd op 22 april 1935 geboren in Shanghai. Zijn vader was van Portugese afkomst en zijn moeder van Chinees-Portugeese afkomst. Zijn eerste, geaccrediteerde acteerrol speelde hij in 1969. Toen was hij als technicus te zien in een aflevering van de televisieserie Mission: Impossible.

Vervolgens was hij te zien in de telefilm Brian’s Song, de films Oh, God! (1977) en St. Elmo’s Fire (1985) en series als Banacek, Wonder Woman, Barnaby Jones, The Rockford Files, Simon & Simon en Beverly Hills, 90210.

De bekendste rollen die Machado speelde waren echter in de drie RoboCop-films, waarin hij de nieuwspresentator Casey Wong speelde, en die van een interviewer in Rocky III en Scarface.

Vervolgens maakte hij in de vroege jaren zeventig in de Verenigde Staten naam als de eerste Chinees-Amerikaanse nieuwslezer. Machado overleed afgelopen zaterdag als gevolg van een longontsteking. Hij werd 78.



NieuwsFilm

meest populair