DreamWorks denkt nieuwe franchise gevonden te hebben

In een Chinese boekenserie, de Tibet Code genaamd.

DreamWorks lijkt een nieuwe blockbuster franchise gevonden te hebben in een populaire Chinese boekenserie, Tibet Code. Volgens de CEO van DreamWorks Animation, Jeffrey Katenberg, zit er een groot potentieel in de boekenserie.

Deze populaire Chinese boekenserie volgt twee mannen die op jacht zijn naar Boeddhistische schatten. Er zijn op dit moment al acht boeken in de serie, die vergeleken wordt met de Harry Potter-franchise.

Het is opvallend dat DreamWorks zich bezig gaat houden met een project met Tibet in de titel. Andere films met Tibet in de titel zijn in het verleden vaker niet langs de Chinese censuur gekomen. Denk bijvoorbeeld aan het in 1997 verschenen Seven Years in Tibet, waarin Brad Pitt de hoofdrol speelde. Die film werd verbannen in China.

Echter, dat tijdens de persconferentie waarop het project aangekondigd werd de voorzitter van de machtige China Film Group, Han Sanping, ten tonele verscheen, maakt dat de films waarschijnlijk door kunnen gaan.

Daarnaast noemde Katzenberg de boeken een mogelijkheid om Chinese normen en waarden op een positieve manier naar het witte doek te brengen. Er is geen releasedatum bekend gemaakt waar DreamWorks naar streeft.



NieuwsFilm

meest populair