Uitreikingsdata Oscars 2014 en 2015 bekendgemaakt

De 86e Oscars vinden pas in maart plaats.

Academy-leden zullen dit jaar extra tijd hebben om na te denken over welke films ze nomineren en uiteindelijk kiezen voor de belangrijkste filmprijzen van het jaar. De Academy kondigde gisteren aan dat de Oscar-uitreiking van volgend jaar op zondag 2 maart plaats zal vinden.

De afgelopen shows vonden op de laatste zondag van februari plaats, maar volgend jaar is de show met een week uitgesteld. Dat komt omdat de Afsluitingsceremonie van de Olympische Winterspelen in Sochi dan plaatsvinden.

Om daarmee niet te hoeven concurreren heeft de Academy dus de uitreiking naar maart verplaatst. Dit is niet de eerste keer dat het gebeurt: in 2010 gebeurde precies hetzelfde.

Verder is aangekondigd dat de ceremonie van 2015 wel op de laatste zondag van februari plaats zal vinden. Dat zal dan 22 februari zijn. Daarmee is de speculatie dat het prijzengala enkele weken eerder plaats zou vinden effectief voorbij.

Het stemmen voor de nominaties begint op 27 december, en de deadline hiervoor ligt op woensdag 8 januari. De nominaties voor de 86ste Academy Awards zullen dan op 16 januari aangekondigd worden; een volle week later dan dit jaar.

Daarnaast zal het stemmen op de winnaars op 14 februari beginnen, en eindigen op 25 februari. De presentatie van de Oscars vindt dan op 2 maart plaats in het Dolby Theatre. Bekijk hieronder de highlights van de uitreiking van dit jaar:



NieuwsFilm

meest populair