Neemt Ang Lee 'Gods and Kings' over van Spielberg?

De Oscar-winnende regisseur toont interesse nu Steven Spielberg zich op andere projecten richt.

Net nu het verfilmen van Bijbelverhalen een nieuwe trend lijkt te worden in Hollywood, heeft Steven Spielberg besloten om af te zien van een poging tot het maken van een dergelijke film. De regisseur is al sinds 2011 verbonden aan het Warner Bros.-project Gods and Kings, een epische film over het leven van Mozes. Warner heeft echter een waardige opvolger in het oog: niemand minder dan Ang Lee, die vorige maand nog de Oscar voor Beste Regisseur won voor Life of Pi.

Toen voor het eerst werd aangekondigd dat Warner Bros. Spielberg wilde hebben als regisseur van Gods and Kings, leek het er niet op dat hij de film ook daadwerkelijk zou gaan maken. Vorig jaar leek het er echter op dat 's werelds bekendste regisseur de film in 2013 zou gaan opnemen. Dat is helaas dus niet meer het geval.

Lee is nog niet in officiële onderhandelingen getreden, maar heeft blijkbaar wel laten weten dat hij het project 'fascinerend' vindt. Lee kan op dit moment natuurlijk elk project kiezen dat hij wilt maken. Hij tekende onlangs als regisseur van de pilot-aflevering van de nieuwe FX-serie Tyrant en heeft ook al een tijdje interesse in een film over Cleopatra, die eigenlijk geregisseerd zou worden door David Fincher. Spielberg werkt ondertussen gestaag door aan het uitgestelde Robopocalypse, maar heeft ook zijn handen vol als producent van o.a Jurassic Park 4.

Het script van Gods and Kings werd geschreven door Stuart Hazeldine en Michael Green en zou Mozes moeten volgen van zijn geboorte tot en met de gebeurtenissen in The Ten Commandments. De toon van de film werd eerder beschreven als in de trant van Braveheart en Saving Private Ryan.

Houd FilmTotaal in de gaten voor meer nieuws over Gods and Kings.

Bekijk hieronder de trailer van The Ten Commandments uit 1956:



NieuwsFilm

meest populair