Mikael Håfström regisseert fantasy-film 'Tunnels'

Een nieuwe franchise à la Harry Potter?

Relativity Media heeft Mikael Håfström weten te strikken om de adaptie van het fantasy-boek Tunnels te regisseren. De bedoeling van Relativity is om in de toekomst een succesvolle en lucratieve franchise op te zetten rond de boeken van schrijvers Roderick Gordon en Brian Williams.

Tunnels is het eerste boek in een serie van Scholastic/Chicken House, die geschreven wordt door Roderick Gordon en Brian Williams. Van de boeken van de twee auteurs zijn al meer dan een miljoen exemplaren verkocht. Ondertussen zijn er al vijf boeken in de serie verschenen en komende herfst moet het laatste, zesde deel verschijnen.

De boeken spelen zich af onder de straten van Londen, waar twee tieners een ondergrondse wereld ontdekken. Daar leeft een geheime beschaving die wanhopig wacht op een held die hen allemaal kan redden van een groot kwaad.

De boekenserie heeft volgens Relativity elementen van de Indiana Jones en Narnia-franchises. Als projectleider is Jason Barhydt van Relativity aangesteld.

Verder zijn er natuurlijk ook al producenten aangetrokken. Ryan Kavanaugh, Mark Canton, Neil Canton and Danny Davids produceren de film. Verder zijn Tucker Tooley en Kelly Dennis aangesteld als uitvoerend producenten en is David Hopwood co-producent.

Aan het scenario voor de film wordt nog gewerkt, door Andrew Lobel. Hij baseert zich daarbij op een scenario dat eerder geschreven werd door Joel Bergvall en Simon Sandquist.



NieuwsFilm

meest populair