Joss Whedon over Hulk, S.H.I.E.L.D. en Wonder Woman

De regisseur heeft veel te vertellen.

Tijdens een interview over zijn Shakespeare-verfilming Much Ado About Nothing, ging regisseur Joss Whedon in op allerlei aan stripverhalen gerelateerde projecten. Zo ging hij in op de Marvel-serie S.H.I.E.L.D., op een eventuele standalone film voor Mark Ruffalo’s Hulk, films van DC en de Wonder Woman-film waaraan hij werkt.

Allereerst ging hij in op de Marvelserie S.H.I.E.L.D.. Hij vindt het project interessant om aan te werken, maar het is in zijn ogen wel teveel werk. Maar het idee van de Kleine Man, waar de serie om moet draaien, is van groot belang in de serie, en dat trekt hem eraan. Daarom heeft hij Clark Gregg dan ook voor de hoofdrol weten te strikken. Belangrijk vindt Whedon het ook om duidelijk te maken dat de film niet om de Avengers draait. Er zal bijvoorbeeld geen Hulk in te zien zijn. “I will be as involved as I can be – mostly on a story level. On the TV show I can say, “No, do it my way.” I’m just trying to keep it exciting and meaningful and surprising.”

Vervolgens sprak de regisseur over de geruchten die er zijn over een standalone film voor de Hulk. Hij vindt het een moeilijk personage, omdat er gebalanceerd moet worden tussen de soms heldhaftige Bruce Banner en de soms slechte Hulk. De eerste twee films over het personage slaagden er volgens Whedon dan ook niet in om een balans hierin te vinden. Een film over het personage maken moet niet zo’n groot probleem zijn, maar het is moeilijk om een goede balans tussen de twee te vinden.

“It was easier to have him in a group than to build everything around him. I don’t think there would be any problem getting a movie together that had enough Banner, even if there was also Hulk. But if he was only Hulk for the entire movie I think Mark [Ruffalo] at some point would go, why am I here? I would be less inclined to pursue a storyline where the Hulk is only ever the Hulk.”

Tot slot ging Whedon in op DC-films en zijn werk aan de Wonder Woman-film. Hij volgt de projecten van DC niet op de voet, maar vindt de films van Christopher Nolan over Batman in elk geval erg sterk. De twee stripboekenuniversa, die van DC en die van Marvel, verschillen zo van elkaar als dag en nacht.

”If they actually crack the code which has not been done in terms of creating a shared sensibilities where all the movies are interesting and come together, I’m going to be thrilled. I have no fear that we’re going to be stepping on each others’ turf.”

De Wonder Woman-film waaraan Whedon werkte had volgens hem gewoon van de grond moeten komen. Hij was tevreden met de personages, er was nog wat werk nodig aan de structuur, maar hij kreeg nooit meer iets over de film te horen.

“It’s not easy. It’s not a simple trick. Superman, Wonder Woman, Green Lantern are so far above us and their powers are amorphous and that makes it 10 times harder. Even when you’re doing a fight, it’s harder to write a fight for Thor than it is for Captain America because he’s that much stronger. I loved what I was doing on Wonder Woman. Clearly I was an excited party of one. I wrote the movie, I felt good about the characters, the structure needed work, I did another outline, they read it and were done. There wasn’t even a phone call.”



NieuwsFilm

meest populair