Ridley Scott produceert 'Mind MGMT'

Over een helderziende spion die de controle over zijn gaven verliest.

Ridley Scott heeft op dit moment zoveel projecten waaraan hij werkt, dat er nog wel eentje bij kon. Ditmaal heeft hij zijn naam verbonden aan een stripverfilming. Het betreft de Dark Horse stripserie Mind MGMT. De film daarvan, die gemaakt wordt onder 20th Century Fox, zal geproduceerd worden door Scott.

Mind MGMT is het geesteskind van Matt Kindt, en gaat over een duistere overheidsorganisatie. Deze maakt gebruik van helderziende spionnen. Eén van hen, Henry Lime, de beste, heeft een inzinking, en daardoor verliest hij de controle over zijn bovennatuurlijke gaven.

Als gevolg daarvan breekt de hel los, want in het stadje waar hij zijn zelfbeheersing verliest, begint iedereen elkaar uit te moorden. In de chaos die als gevolg daarvan heerst, weet Lime te ontsnappen. Jaren later onderzoekt misdaadverslaggeefster Meru de zaak, en haar pad kruist met dat van Lime. Hij redt haar leven, en terwijl ze dieper in de zaak graaft, ontdekt ze enkele duistere geheimen...

Op dit moment wordt er nog gezocht naar een scenarist om de strips naar het witte doek te brengen. Als die stap is gemaakt, is het nog zien of het scenario daadwerkelijk verfilmd zal worden.

NieuwsFilm

meest populair