Gore Verbinski regisseert 'Pyongyang'

Een duistere comedy die zich afspeelt in Noord-Korea.

Team America: World Police is de meest recente comedy die het totalitaire land Noord-Korea belachelijk maakte en nu lijkt het erop dat er nog zo’n film komt. Regisseur Gore Verbinski zal een film gaan maken gebaseerd op de in 2004 verschenen comic Pyongyang.

Dat was een memoire van Guy Delisle over zijn verblijf in de hoofdstad van Noord-Korea als animator voor een Frans bedrijf. Verbinski zal de verfilming zelf produceren en regisseren, via zijn Blind Wink Productions, en Steve Conrad is aangesteld om het scenario te schrijven.

Deadline schrijft dat het verhaal draait om een animator die beschuldigd wordt van spionage. Er zullen waarschijnlijk veel vrijheden genomen worden met het stripverhaal, waarin het er voornamelijk om ging om de soms vreemde cultuur van de Noord-Koreanen in beeld te brengen.

Er is nog geen begindatum voor de productie vastgesteld, en geen releasedatum geprikt. Het zal dus nog enige tijd duren voordat het project naar het witte doek komt. Op dit moment legt Verbinski nog de laatste hand aan zijn peperdure western The Lone Ranger. Als hij daarmee klaar is zal hij blij zijn een kleinere productie als deze te kunnen maken.


NieuwsFilm

meest populair