Walt Disney plant nieuw sprookje: Frozen

Disney trekt oud project van de plank door succes Tangled.

De entertainmentreus Walt Disney heeft bekend gemaakt dat er wordt gewerkt aan een animatiefilm met de titel Frozen. Opmerkelijk is dat het op dezelfde datum moet verschijnen als Pixars nog titelloze film over dinosaurussen, die eerder dit jaar werd aangekondigd met een releasedatum van 27 november 2013. Of deze is opgeschoven is voorlopig onduidelijk.

Frozen is volgens /Film de nieuwe titel van de verfilming van Hans Christian Andersons sprookje The Snow Queen. Dit project werd al in 2009 aangekondigd, maar sindsdien is er weinig over vernomen. Destijds zou het een "ouderwetse" handgetekende film moeten worden, maar door het succes van Tangled (2010) moet het, volgens Bleeding Cool, een CG animatiefilm worden.

De enige andere avondvullende animatiefilm waar Disney aan werkt is Wreck-it Ralph, die op 2 november 2012 moet verschijnen. Van Pixar kunnen we naast de dino-film Brave (2 augustus 2012) en Monsters University (21 Juni 2013) verwachten. Voor 30 mei 2014 staat The Untitled Pixar Movie That Takes You Inside a Young Girl's Mind gepland.



NieuwsFilm

meest populair