Larklight voor Tomas Alfredson

Een science-fiction film voor de regisseur van Let The Right One In.

Let the Right One In van regisseur Tomas Alfredson werd door de Nederlandse filmjournalisten uitgeroepen tot de beste bioscoopfilm van 2009. Ook in Amerika werd de film goed beschouwd, en leidde zelfs tot een remake, getiteld Let Me In, geregisseerd door Matt Reeves. Daarmee heeft de regisseur zich een goede plek verworven in de Amerikaanse filmwereld en dat is ook te zien aan de projecten die hij nu mag doen.

Hij zal namelijk de film Larklight regisseren, een science-fiction film die zich in een alternatief universum afspeelt. De setting is zoiets als de Victoriaanse, echter is de mens al sinds de tijd van Isaac Newton bezig met het ontdekken van de ruimte. Een broer en een zus worden lid van en groep ruimtepiraten, om de wereld te redden van een gestoorde man.

Het scenario van de film wordt herschreven door Steve Knight, en wordt gebaseerd op het boek geschreven door Philip Reeve. Eerder was het de bedoeling dat Shekhar Kapur de film zou regisseren, maar nu is die positie dus om onbekende redenen gegaan naar Alfredson.

Op dit moment is de regisseur nog bezig met het filmen van Tinker, Tailor, Soldier, Spy. Wanneer Larklight uit moet komen is nog niet bekend.

NieuwsFilm

meest populair