Sensationele Shyamalan-thriller zet HBO Max in vuur en vlam met verrassende twists

Sensationele Shyamalan-thriller zet HBO Max in vuur en vlam met verrassende twists

Regisseur van The Sixth Sense, Unbreakable en Signs heeft zelf niet altijd een Sixth Sense voor filmhits.

Een ding valt zeker op aan de filmografie van de man die ooit "de nieuwe Steven Spielberg" werd genoemd. Dat is de ontvangst van zijn films. Sommigen zijn absolute kaskrakers, terwijl anderen maar net of nauwelijks de goedkeuring van het publiek en critici lijken te kunnen wegdragen. De film Trap uit 2024 ondergaat een soortgelijk lot.

Toen The Sixth Sense uitkwam in 1999 werd M. Night Shyamalan op slag wereldberoemd. De film werd beloond met maar liefst zes Oscars en meer dan dertig internationale filmprijzen. Mensen prezen de film omdat hij zo eng was en vanwege de enorm onverwachte plottwist die de meeste bioscoopgangers volkomen verraste.

Kijkcijferhit
Trap is in eerste instantie niet geweldig ontvangen, maar staat nu wel gelijk op 1 in de HBO Max Top 10 voor films. Dat komt omdat de naam Shyamalan bijna garant staat voor bovennatuurlijke verhalen en epische plotwendingen die je niet aan ziet komen. En dat laatste is ook zeker het geval bij deze kijkcijferhit.

De film gaat over een leuke huisvader (Josh Hartnett) die met zijn tienerdochter naar een concert gaat van haar favoriete artiest. We kunnen alvast verklappen dat het verhaal zeker zo duister wordt als we van deze regisseur gewend zijn en dat niets is wat het lijkt. Spannend wordt het zeker en de actievolle achtervolgingen en psychologische spelletjes binnen en buiten het concertgebouw volgen elkaar razendsnel op.

Rotten tomatoes
Op Rotten Tomatoes scoort de film 57 procent op de Tomatometer en 65 procent op de Popcormeter. Criticus Christina Newland van iNews.co.uk schrijft: Hoewel Shyamalan oog heeft voor een Hitchcockiaans "aha"-moment en een groot gevoel voor spanning, rekt hij de bereidwillige opschorting van ongeloof net iets te ver uit, waardoor Trap meer een acteershowcase is dan een hoogstaande thriller.


Fans van het genre en de regisseur, die geloofwaardigheid niet direct het belangrijkste vinden, kunnen de film streamen op HBO Max met een bak popcorn in de buurt, en als toetje eventueel kijken naar de laatste film waaraan Shyamalan heeft meegewerkt als producent:Caddo Lake, terug te vinden op plaats twee in de lijst.

NieuwsFilm

meest populair