Stevige misdaadthriller met Ben Affleck trekt flink wat aandacht op HBO Max

Stevige misdaadthriller met Ben Affleck trekt flink wat aandacht op HBO Max

Oscarwinnaar Ben Affleck speelt nogmaals een verborgen superheld met een attitude, veel geld, een leuk meisje, alleen geen vleermuisoren.

Het is lastig om niet te zien hoeveel overeenkomsten Ben Afflecks personage Christian Wolff in The Accountant heeft met zijn Batman. De eerst genoemde film staat nu hoog in de Top 10 van HBO Max.

Afflecks personages hebben allebei een eenzame jeugd gehad, zijn van jongs af getraind in martial arts en wapens, zijn uitzonderlijk opmerkzaam (respectievelijk door autisme/supersonisch vleermuizengehoor) en hebben een leuke sidechick die vooral heel mooi is.

Affleck
De Oscarwinnaar speelde in verschillende films en werd bekend met Good Will Hunting, waarin hij te zien is met Robin Williams en zijn jeugdvriend Matt Damon, en brak definitief door met de film Gone Baby Gone die hij zelf regisseerde en waarmee hij veel prijzen won voor meest veelbelovende nieuwe regisseur.

The Accountant is zeker niet Batman, maar een razendsnelle film met veel verwikkelingen over een rekenkundig talent dat daarmee ook de aandacht trekt van allerlei ongure sujetten en de autoriteiten. Op Rotten tomatoes scoort The Accountant 53 procent op de Tomatometer en 76% op de Popcornmeter.

Avontuur en spanning
Criticus Rick Marshall van Digital Trends schreef het volgende: "Ondanks enkele ernstige verhalende gebreken, bieden The Accountant en zijn autistische actieheld een avontuur dat je aandacht vasthoudt en de spanning hoog houdt." Je kijkt The Accountant nu op HBO Max.



NieuwsFilm

meest populair