Waarom werd Terrence Howard eigenlijk door Marvel ontslagen na 'Iron Man'?

Waarom werd Terrence Howard eigenlijk door Marvel ontslagen na 'Iron Man'?

De acteur kreeg veel betaald voor het eerste deel, maar voor het vervolg was het een ander verhaal.

In het MCU zijn heel wat grote namen te zien, maar een van de eerste bekendheden was toch wel Terrence Howard. Hij had een belangrijke rol in Iron Man, maar mocht daarna vertrekken. Wat is hier eigenlijk de reden voor?

Howard dook in Iron Man op als Rhodey, de beste vriend van Tony Stark. Het ging hier misschien nog enigszins om een bijrol, maar wel een die alsmaar belangrijker zou worden wanneer Rhodey ook een superheld wordt, namelijk War Machine.

Andere plannen
Zo ver kwam het helaas niet voor Howard. Voor Iron Man 2 werd hij vervangen door Don Cheadle, tot de grote verbazing van de nodige fans. De reden hiervoor? Marvel en Howard werden het niet eens over het salaris.

Wat blijkt, Howard werd een aanzienlijk bedrag betaald voor Iron Man, naar verluidt zelfs meer dan hoofdrolspeler Robert Downey Jr. Toen de blockbuster een groot succes werd, wilde de superheldenstudio de salarissen heronderhandelen en Howard minder betalen. Daar was hij het niet mee eens.

Boos
De acteur voelde zich ondergewaardeerd en liet dit weten ook: "Er werd me een contract beloofd voor meerdere films, maar Marvel hield zich niet aan deze afspraak. Ze kwamen terug naar me met een aanbod dat maar één achtste was van wat ik voor het eerste deel had gekregen".



Howard voegde toe dat hij het gevoel had dat Marvel hem bewust wegduwde, om zo kosten te kunnen besparen. De overstap naar Cheadle bleek succesvol. Marvel heeft hun beslissing nooit betreurd, en Cheadle werd een vaste waarde in de Marvel-films.

Ook interessant
Waarom werd Edward Norton eigenlijk door Marvel ontslagen na 'The Incredible Hulk'?
Het komt natuurlijk wel vaker voor, dat een acteur om een bepaalde reden een filmproject moet verlaten. Een van de opmerkelijkste ontslagen was toch wel die van Edward Norton in het MCU. Wat is...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair