Waarom werd Edward Norton eigenlijk door Marvel ontslagen na 'The Incredible Hulk'?

Waarom werd Edward Norton eigenlijk door Marvel ontslagen na 'The Incredible Hulk'?

De acteur deed het goed, maar na de nodige meningsverschillen werd er besloten voor iemand anders te gaan.

Het komt natuurlijk wel vaker voor, dat een acteur om een bepaalde reden een filmproject moet verlaten. Een van de opmerkelijkste ontslagen was toch wel die van Edward Norton in het MCU. Wat is hier eigenlijk de reden voor?

Norton wordt al decennialang gezien als een van de beste acteurs in Hollywood. De acteur wist in menig film hoge ogen te gooien. Toen hij dus de rol van Hulk op zich nam in The Incredible Hulk uit 2008, was de veronderstelling dat hij deze superheld ook weer zou spelen in The Avengers in 2012.

Anders
Het mocht echter niet zo zijn. Norton werd vervangen door Mark Ruffalo. Dit zorgde voor de nodige gefronste wenkbrauwen, want Norton leek het toch goed te doen als de groene spierbundel. Marvel gaf echter een eenvoudige reden.

Zij wilden iemand die "beter bij het ensemble" van de Avengers paste. Het zou hier gaan om een betere samenwerking met andere acteurs en de balans binnen het team. Marvel gaf een officiële verklaring waarin stond dat hun beslissing niet persoonlijk was, maar puur gebaseerd op de richting waarin ze met de films wilden gaan.

Meer
Toch ging al snel het gerucht rond dat er meer aan de hand was. Norton staat erom bekend dat hij graag veel creatieve controle heeft over de personages die hij speelt, terwijl er bij Marvel juist vaak strenge regels gelden.


Dit zou hebben geleid tot spanningen tijdens de opnames van The Incredible Hulk. Norton herschreef zelfs delen van het script, maar deze compleet andere ideeën botsten met wat Marvel voor ogen had. De studio vond het blijkbaar daardoor beter hem te vervangen door Ruffalo.

Succes
Uiteindelijk pakte dit goed uit. Ruffalo werd al snel populair bij zowel fans als critici. Zijn vertolking van Bruce Banner, de man achter de Hulk, werd geprezen om de menselijkheid en de humor die hij aan het personage gaf.



Ook interessant
Saoirse Ronan over ontslagen Ryan Gosling tijdens 'The Lovely Bones': "Ik begrijp het wel"
Ryan Gosling is een van de geliefdste acteurs in Hollywood en heeft de rollen voor het oprapen. Ondanks het feit dat hij vele successen heeft gekend, ging het niet altijd allemaal perfect. Zo werd...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair