Regisseur 'John Wick: Chapter 4' moest keihard vechten voor dit detail aan Keanu Reeves

Regisseur 'John Wick: Chapter 4' moest keihard vechten voor dit detail aan Keanu Reeves

Een hoofdrolspeler met een ruige baard: dan kan en mocht eigenlijk niet...

Keanu Reeves heeft al in de nodige topfilms gespeeld, maar een van zijn bekendste en geliefdste rollen is ongetwijfeld die van John Wick in de gelijknamige franchise. Dit personage werd al snel behoorlijk populair, maar had er heel anders uit kunnen zien.

Wat blijkt, regisseur Chad Stahelski wist al precies hoe Reeves' Wick eruit moest komen te zien, met zijn nu al iconische baard. Toch was de studio hier geen fan van. Zij wilden Reeves zonder enige baardgroei, maar daar was Stahelski het niet mee eens.

Conflict
Stahelski liet zich er recentelijk over uit: "We kregen te horen dat het niet mocht, maar we deden het toch. De eerste dag van de opnames liep Keanu rond met zijn baard. Toen we een week later de eerste opnames lieten zien, was iedereen er helemaal weg van".

"Wij wilden voor iets heel cools gaan. Maar ja, het draait allemaal om geld: zij wilden duidelijk zien dat het om Keanu f*cking Reeves ging, 'Point Break' en 'Speed' Keanu. Ik weet niet of dat nog steeds het geval is, maar destijds kregen we te horen dat een hoofdrolspeler geen baard zou moeten hebben".

Succes
De filmmaker trok uiteindelijk aan het langste eind. De gehele franchise werd een gigantisch succes. Komende zomer keert Reeves terug als John Wick in de spin-off Ballerina en dan natuurlijk wederom met baard.




NieuwsFilm

meest populair