Zenuwslopende boekverfilmingen Stephen King domineren op HBO Max

Zenuwslopende boekverfilmingen Stephen King domineren op HBO Max

Salem's Lot, It, It - Chapter Two en Doctor Sleep staan in de Top 10.

Wat is er leuker om te streamen op een donkere Halloween-avond dan een boekverfilming van the master of horror himself, Stephen King: de wereldberoemde auteur van meer dan 60 boeken en 200 korte verhalen, waarvan er velen verfilmd zijn en heuse klassiekers zijn geworden. Denk aan The Green Mile, Misery, Carrie en Christine.

Films gebaseerd op verhalen van de auteur houden maar liefst vier plaatsen bezet in de top 10 van HBO Max, wat niet wil zeggen dat alle verfilmingen even goed gelukt zijn. Zo zijn zowel critici als publiek slecht te spreken over de nieuwste uitgekomen verfilming in deze rij: Salem's Lot.

Ontvangst
Op Rotten Tomatoes krijgt Salem's Lot van de critici maar 46 procent en zelfs nog minder op de popcornmeter: 40 procent. Men noemt de 113 minuten durende film "afgeraffeld" en de personages "saai", vooral in vergelijking met de eerder verschenen miniseries gebaseerd op hetzelfde boek.

Gelukkig scoort de verfilming van de klassieker It enorm hoog; maar liefst 85 procent bij de critici en wel 84 procent bij het publiek. Het vervolg It, Chapter 2 scoort redelijk met 62 procent onder de critici en een mooie 78 procent onder het publiek. Doctor Sleep met Ewan McGregor krijgt respectievelijk 78 procent en 89 procent.

Meer van King
Het lijkt erop dat zowel critici als fans nog lang niet klaar zijn met Stephen King-films. Er wordt al lang gewacht op een tv-serie van zijn zelfverklaarde magnum opus, de Donkere Toren-serie. Nog niet heel lang geleden werd er al een poging gedaan om die reeks te verfilmen. The Dark Tower bleek geen succes.



Lees ook
Stephen King uit lovende woorden over nieuwe Netflix-thriller
Al een week lang trekt de Netflix-film Rebel Ridge heel veel bekijks.... Lees verder

NieuwsFilm

meest populair