Liam Neeson heeft slechts nieuws voor zijn fans: "ik kan ze niet voor de gek houden"

Liam Neeson heeft slechts nieuws voor zijn fans: "ik kan ze niet voor de gek houden"

Acteur Liam Neeson is nummer één-wraaknemer op het witte doek.

Uiteraard zagen we Liam Neeson als Oscar Schindler in de klassieker Schindler's List en had hij een belangrijke rol als Qui-Gon Jinn in Star Wars: Episode I: The Phantom Menace. De Noord-Ierse acteur is echter het meest bekend van de wraakthriller Taken.

Na Taken, waarin hij te zien is als de onverbiddelijke Bryan Mills, speelde hij ieder jaar in meerdere vergelijkbare actiethrillers. Denk maar aan The Grey, Unknown, Run All Night en uiteraard de twee Taken-vervolgfilms.

Pensioen
Een aantal jaar geleden liet Neeson al weten dat hij een beetje klaar was met het type films. Nu heeft hij in gesprek met People laten weten dat hij het genre misschien wel snel vaarwel zegt. "Misschien eind volgend jaar", zei Neeson. "Ik denk dat het dan is."

"Ik ben 72. Het moet op een gegeven moment stoppen. Je kunt het publiek niet voor de gek houden," vervolgde de acteur die nog steeds veel van zijn eigen stunts uitvoert. Hij denkt echter dat hij die stunts op een zeker moment niet meer kan uitvoeren.

Stuntman
Voor de meest uitdagende stunts werkt hij samen met stuntman Mark Vanselow. "Ik wil niet dat Mark mijn vechtscènes voor mij vecht," zei Neeson. Op dit moment promoot de acteur op pensioenleeftijd de wraakfilm Absolution die vanaf eind deze maand in de bioscopen te zien is.


Op IMDb staan meerdere andere nieuwe films op de planning bij Neeson. Hij heeft de The Naked Gun-remake en de thriller Cold Storage al opgenomen. Daarna volgen meerdere actiethrillers, waaronder de vervolgfilms Run All Night 2 en Ice Road 2: Road to the Sky.

NieuwsFilm

meest populair