Tijdens de 'Super Mario Bros.'-film zorgde een dronken 'Luigi' voor schokkend incident

Tijdens de 'Super Mario Bros.'-film zorgde een dronken 'Luigi' voor schokkend incident

De acteurs van de film hebben geen goede woorden voor de regisseurs.

De Super Mario Bros. film uit 1993 is berucht vanwege zijn vele problemen op de filmset. De film werd geregisseerd door het koppel Ricky Morton en Annabel Jankel. De cast bestaat uit Bob Hoskins (Mario), John Leguizamo (Luigi), Dennis Hopper (King Bowser) en Samantha Mathis (Princess Daisy).

Bob Hoskins beschreef de opnames van de film als een ramp en verwees naar de regisseurs een stelletje idioten in een interview met The Guardian. Volgens hem is het de slechtste film uit zijn carrière.

Dennis Hopper
Ook Dennis Hopper heeft geen mooie woorden voor de filmmakers en beschreef het koppel als controle-freaks die in het rood gingen met hun budget.

De Columbiaans-Amerikaanse acteur Leguizamo beschreef dan weer het toxische gedrag van Ricky Morton, die blijkbaar hete koffie goot over het hoofd van een figurant omdat hij zijn kostuum niet mooi vond.

Bob Hoskins
Bob Hoskins zei dat hij gestoken, geëlektrocuteerd en bijna was verdronken tijdens de opnames. Ook zijn vingers werden gebroken toen een dronken Leguizamo de deur dichtgooide van een busje. Door zijn dronken toestand brak Leguizamo ook zijn eigen been, en zie je hem in sommige scènes gips dragen.


Super Mario Bros was zowel kritisch als financieel een teleurstelling en bracht een magere 38,9 miljoen dollar op met een budget van ongeveer 42 miljoen dollar.

Slechte ontvangst
Op Rotten Tomatoes scoort de film een povere 29% gebaseerd op 42 recensies. Critici zeggen dat de kleurrijke sets en speciale effecten de aandacht niet kunnen wegnemen van het magere verhaal. Super Mario Bros. wordt beschouwd als een van de slechtste films aller tijden. Ondanks de negatieve ontvangst kreeg de film toch een cultstatus.

De film is gebaseerd op het Japanse Nintendo-videospel Mario. Mario is een Italiaanse loodgieter die samen met zijn jongere broer Luigi prinses Peach moet redden van de slechterik Bowser.

NieuwsFilm

meest populair