Deze parel op Netflix zet je waarschijnlijk gelijk aan voor een avond vermaak

Deze parel op Netflix zet je waarschijnlijk gelijk aan voor een avond vermaak

'Saving Private Ryan' is een dramafilm die je moet hebben gezien.

Het grote voordeel van de helaas wat talrijke streamingdiensten is dat er ook heel wat goede titels uit de filmhistorie terug te kijken zijn. Ze worden amper door de diensten gepromoot, dus je zult ze moeten opzoeken. FilmTotaal helpt je een handje.

Zo staat op Netflix het oorlogsdrama Saving Private Ryan van regisseur Steven Spielberg, die je kunt kennen van Indiana Jones en The Post.

Saving Private Ryan
De film uit 1998 heeft een hoofdrol voor Tom Hanks. Bijrollen gingen naar onder meer Matt Damon, Edward Burns, Ted Danson. De ontvangst van de film is goed te noemen.

Zo luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes (94%): "Met wederom een ??winnende prestatie van Tom Hanks als spilfiguur definieert Steven Spielberg met zijn onwrikbaar realistische oorlogsfilm het genre radicaal opnieuw."

Reacties
"Dit is waarschijnlijk een van de beste films van onze generatie en generaties daarvoor. Geweldige acteurs, geweldige regie en een geweldig plot. Het is triest omdat we dit soort films niet meer zullen krijgen," schreef Zinger305 op Rotten Tomatoes.



David W schreef op Rotten Tomatoes: "Prachtig geregisseerd in elke mogelijke zin. Prachtig geacteerd in elke mogelijke zin. Zo dicht bij een conflict als ik ooit op film heb gezien. Schrijnend, opbeurend, traumatisch en volkomen boeiend. Cinema wordt niet veel beter dan dit. Een ijskoude klassieker."

Op Netflix
De $70 miljoen kostende film bracht maar liefst $481 miljoen op aan de BoxOffice. Gelukkig kun je de film nu nog een keertje kijken op Netflix.



Synopsis: Kapitein Miller krijgt de opdracht om Ryan, de enige overlevende van 4 broers op te sporen, zodat deze naar huis kan en zijn moeder het leed bespaard kan blijven om al haar zoons te verliezen. Dit blijkt geen makkelijke opgave, want niemand lijkt te weten waar hij zich exact bevindt.

NieuwsFilm

meest populair