Brits topacteur legt uit waarom hij spijt heeft van 'ongesimuleerde seks' in controversiële film

Brits topacteur legt uit waarom hij spijt heeft van 'ongesimuleerde seks' in controversiële film

Mark Rylance had deze film vandaag de dag liever niet nog eens gemaakt.

Het komt wel vaker voor, dat een acteur een scène of film opneemt maar hier achteraf spijt van heeft. Mark Rylance weet hier alles vanaf. Hij was in 2001 te zien in de film Intimacy, maar blikt hier met gemengde gevoelens op terug.

In deze film is Rylance te zien als Jay, een man wiens leven op zijn kop komt te staan wanneer zijn vrouw niet langer met hem door wil gaan. Hij komt al snel met een andere vrouw in aanraking, die hij enkel en alleen een keer per week treft voor seks. Wanneer Jay gevoelens voor haar begint te krijgen wordt het allemaal ingewikkelder.

Lastig
De met een Oscar bekroonde Rylance zegt dat hij spijt heeft van het maken van de film, ook omdat het de 'lastigste rol' is die hij ooit heeft gespeeld. Hij liet zich er al eerder over uit: "Ik vond het een interessant verhaal, over de problemen die mensen hebben met intimiteit in een grote stad als Londen".

"Het schrijfwerk van Hanif Kureishi had niet beter kunnen zijn. Het is erg intiem en onthullend. Toch vond ik maken van de film, en de persoonlijke aanvallen die hierna volgden, heel erg pijnlijk. Ik wens nu dat ik deze niet had gemaakt".

Meer
Tijdens een 'pikante scène' moest Rylance ook behoorlijk ver gaan van regisseur Patrice Chéreau. Hierdoor voelde de acteur zich lang niet altijd op zijn gemak: "Het heeft echt twee maanden van mijn leven verpest. Ik voelde me waardeloos".


"Het is mijn fout, maar ik had wel het gevoel dat ik onder druk werd gezet door Patrice. Ik was toen nog niet zeker genoeg als acteur om nee te zeggen. Ik denk dan ook wel vaker wanneer er van een acteur wordt gezegd dat hij lastig is om mee te werken gewoon eerder zijn limiet aangeeft. Dat is ook nodig".

Ook interessant
Timothée Chalamet heeft nog steeds spijt van deze controversiële film: "Vergeef mij"
Timothée Chalamet is pas 28 jaar oud, maar nu al niet meer de filmwereld uit te denken. De acteur speelt in de ene blockbuster na de andere, maar hij is niet trots op...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair