Timothée Chalamet heeft nog steeds spijt van deze controversiële film: "Vergeef mij"

Timothée Chalamet heeft nog steeds spijt van deze controversiële film: "Vergeef mij"

De acteur blikt niet met veel plezier terug op zijn samenwerking met Woody Allen.

Timothée Chalamet is pas 28 jaar oud, maar nu al niet meer de filmwereld uit te denken. De acteur speelt in de ene blockbuster na de andere, maar hij is niet trots op al zijn films. Het gaat hier om A Rainy Day in New York.

Chalamet kende zijn grote doorbraak in 2017 met Call Me By Your Name. Vanaf dat moment had hij de rollen voor het oprapen en wilde menig topregisseur met hem samenwerken. Eentje hiervan was Woody Allen, die de jonge acteur castte voor A Rainy Day in New York.

Problemen
Deze film kwam uit tijdens het hoogtepunt van de #MeToo-beweging. Gedurende deze tijd dook de naam van Allen ook vaker op. Zijn geadopteerde dochter, Dylan Farrow, heeft de regisseur namelijk beschuldigd van seksueel misbruik toen zij nog minderjarig was.

Als gevolg hiervan verliep het allesbehalve vlekkeloos voor A Rainy Day in New York. Zo werd de film in eerste instantie niet eens uitgebracht. Amazon Studios besloot de film uiteindelijk toch in enkele Europese landen uit te brengen, maar een grote hit werd het allesbehalve.

Spijt
Chalamet, die een van de hoofdrollen in de film vertolkt, liet zelf weten spijt te hebben van het maken van de film. De acteur nam afstand van het project en liet duidelijk weten er niks meer mee te maken willen hebben.


"Ik kan hier niet met een gerust hart aan verdienen. Ik heb dan ook besloten mijn volledige salaris van deze film te doneren aan drie goede doelen: Time's Up, het LGBT Centre in New York en de organisatie RAINN".

Verontschuldiging
Chalamet ging zelfs nog een stap verder en hoopt dat zijn fans hem vergeven: "Dit zat echt niet lekker met mij. Het spijt mij dan ook ontzettend. Ik weet dat het doneren van mijn salaris maar een kleine stap is, maar ik zal soortgelijke fouten in de toekomst niet meer begaan".




Ook interessant
Sylvester Stallone heeft nog steeds spijt van deze flop: "Veruit mijn slechtste film"
Sylvester Stallone is al decennialang een van de grootste namen in Hollywood. De spierbundel werd wereldberoemd dankzij succesvolle franchises als Rocky en Rambo, maar ging...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair