Sylvester Stallone heeft nog steeds spijt van deze flop: "Veruit mijn slechtste film"

Sylvester Stallone heeft nog steeds spijt van deze flop: "Veruit mijn slechtste film"

De acteur dacht zijn concurrent Arnold Schwarzenegger slim af te zijn...

Sylvester Stallone is al decennialang een van de grootste namen in Hollywood. De spierbundel werd wereldberoemd dankzij succesvolle franchises als Rocky en Rambo, maar ging in 1992 eens voor iets heel anders. Dit had hij misschien beter niet kunnen doen.

Stallone staat vooral bekend om al zijn stoere actierollen, maar besloot eens een luchtige komedie uit te proberen met Stop! Or My Mom Will Shoot. Hierin kruipt de acteur in de huid van de politieagent Joe Bomowski.

Avontuur
Alles verloopt voor hem op rolletjes, totdat zijn moeder Tutti (Estelle Getty) onverwacht bij hem komt wonen. Al snel begint zij zich met zijn werk te bemoeien, wat leidt tot een reeks komische misverstanden en gênante situaties.

Daar blijft het echter niet bij. Tutti raakt zelfs betrokken bij een politieverzoek, waardoor Joe niet veel keuze heeft dan het samenwerken met zijn moeder. De film staat bekend om de botsingen tussen de twee en de slapstickhumor die daaruit voortvloeit.

Ontvangst
De film werd echter met de grond gelijk gemaakt. Zowel filmcriciti als 'gewone bioscoopgangers' kraakten Stop! Or My Mom Will Shoot af. Dat valt ook te zien aan de teleurstellende cijfers die de film scoort, zoals een 4,4 op IMDb en slechts een 14% op Rotten Tomatoes.


Critici waren teleurgesteld dat een actieheld als Stallone zich liet inlijven voor zo'n zwakke komedie. Het publiek vond de film eveneens niet erg grappig. Niet zo heel gek dus, dat het ook een commerciële flop werd.

Spijt
Stallone zelf heeft hier dan ook nog spijt van. Zo zei de acteur al eerder: "Ik heb me laten overhalen om de rol te accepteren, omdat ik dacht dat Arnold Schwarzenegger eveneens interesse had. Wat bleek, hij had mij erin geluisd..."


"Hij had dit enkel en alleen gedaan om mij voor de gek te houden, zodat ik voor deze rol zou gaan. Ik heb er nog steeds spijt van, omdat het in mijn ogen de slechtste film is die ik ooit heb gemaakt. Het hele project was een grote vergissing".

Ook interessant
Leonardo DiCaprio heeft nog steeds spijt van deze flop: "Deze film wist niemand te overtuigen"
Leonardo DiCaprio is al decennialang een van de grootste namen in Hollywood. De met een Oscar bekroonde acteur heeft al de nodige pareltjes geleverd, maar er is ook een film waar...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair