Indrukwekkende cast in meeslepende misdaadfilm 'The Bikeriders': nu op 4K UHD

Indrukwekkende cast in meeslepende misdaadfilm 'The Bikeriders': nu op 4K UHD

Tom Hardy, Jodie Comer, Austin Butler en meer in de film van Jeff Nichols.

De film The Bikeriders heeft een van de meest opvallende casts van de afgelopen jaren. Een mix van gevestigde en nieuwere namen komen samen in de film van bejubeld regisseur Jeff Nichols (Take Shelter, Loving). Sinds kort is de film beschikbaar op 4K UHD-schijf.

De cast bestaat uit onder andere Tom Hardy, Jodie Comer, Austin Butler, Michael Shannon, Mike Faist, Boyd Holbrook en Norman Reedus. Het plot is gebaseerd op een fotoboek van Danny Lyon. Hij legde het leven van de Outlaws Motorcycle Club vast.

Ontvangst
The Bikeriders ontving gemengde reacties, maar heeft wel een mooie 80 procent als Tomatometer-score. Volgens Rotten Tomatoes biedt de film een visueel verbluffende ervaring, maar mist diepgang in zijn verhaallijn. Critici prijzen de cinematografie en de sterke acteerprestaties, maar wijzen ook op een gebrek aan karakterontwikkeling.

Recensent Clarisse Loughrey van Independent (UK) schrijft: "Met The Bikeriders maakt Nichols het verhaal complexer dan een simpele, geromantiseerde ode aan een subcultuur, door het te transformeren in een echte Amerikaanse tragedie."

4K UHD
De film is sinds kort verkrijgbaar op onder andere Blu-ray en 4K UHD. De schijven bevatten een selectie extra's. In de korte video Johnny, Benny & Kathy delen acteurs Austin Butler en Jodie Comer, samen met regisseur Jeff Nichols, hun ervaringen tijdens de verfilming van het boek. Daarnaast bespreekt de cast in The Era of the Bikeriders de authentieke weergave van vintage motoren, kleding en accessoires uit die tijd.


Verder is er een kort interview met regisseur Nichols in The Filmmakers Eye, waarin hij zijn passie voor het project toelicht. Tot slot biedt de audiocommentaartrack, ook met Nichols, een diepere kijk op zijn creatieve keuzes en de motivatie achter het maken van de film.

The Bikeriders
In The Bikeriders ontmoet Kathy, een jonge vrouw met een sterk temperament, Benny, die net lid is geworden van de motorbende Vandals. Ze raakt meteen in de ban van hem. De bende, geleid door de raadselachtige Johnny, verandert geleidelijk.



NieuwsFilm

meest populair