De zoon van Stephen King speelde een kleine rol in deze iconische horrorfilm

De zoon van Stephen King speelde een kleine rol in deze iconische horrorfilm

Joe Hill's acteerdebuut in een film naar zijn vaders boek gaf een voorproefje van zijn eigen horrorcarrière

In de klassieke horrorfilm Creepshow (1982), geregisseerd door George A. Romero, heeft de zoon van Stephen King, Joe Hill, een kleine maar opvallende rol. In de openingsscène speelt hij een jongetje dat ruzie heeft met zijn vader, die boos is dat hij horrorstrips leest.

Joe Hill, destijds nog geen beroemde auteur, zou later zelf succesvol worden met werken zoals NOS4A2 en Horns. Maar voordat hij beroemd werd als schrijver, verscheen hij in Creepshow als kleine acteur in een rol die door fans van de film goed is onthouden.

Grote samenwerking
Creepshow is een samenwerking tussen twee van de grootste namen in het horrorgenre: Stephen King en George A. Romero. Stephen King schreef het scenario voor de film, die uit vijf korte horrorverhalen bestaat. Deze verhalen waren een eerbetoon aan de griezelstrips uit de jaren '50.

Naast de verhalen van King en Romero's regie, had de film een sterke cast met onder anderen Hal Holbrook, Adrienne Barbeau en Leslie Nielsen. De film werd een cultklassieker en staat bekend om zijn humoristische en tegelijkertijd angstaanjagende toon.

Kassasucces
Met een bescheiden budget van ongeveer $8 miljoen wist Creepshow wereldwijd meer dan $21 miljoen op te brengen. De film werd lovend ontvangen door zowel critici als publiek en wordt nog steeds gezien als een van de beste anthologiefilms in het horrorgenre.


Stephen King zelf speelde ook een rol in de film, als de sullige boer Jordy Verrill in het verhaal 'The Lonesome Death of Jordy Verrill'. Dit verhaal draait om een man die geïnfecteerd raakt door buitenaardse planten. King's komische acteerstijl werd met gemengde reacties ontvangen.

Geërfd talent
Joe Hill heeft zijn passie voor het schrijven van horror duidelijk van zijn vader geërfd. Hoewel hij als kind slechts een kleine rol speelde, ging hij verder met het creëren van zijn eigen universums van angst en spanning, onafhankelijk van de schaduw van zijn beroemde vader.

NieuwsFilm

meest populair