Linda Hamilton over haar meest intense 'Terminator'-scène: "Ik bleef doof achter"

Linda Hamilton over haar meest intense 'Terminator'-scène: "Ik bleef doof achter"

De actrice werd wereldberoemde dankzij de keiharde franchise, maar het was niet altijd makkelijk.

Linda Hamilton heeft in diverse films gespeeld, maar is voornamelijk bekend door haar rol als Sarah Connor in de Terminator-blockbusters. Hoewel zij dankzij de franchise wereldberoemd werd, was het niet altijd allemaal even makkelijk.

Hamilton dook op in de eerste Terminator-film, maar voornamelijk haar prestatie in het vervolg, Terminator 2: Judgement Day, werd geprezen. Hierin zet zij Connor neer als een sterke en getrainde vrouw, die haar zoon moet beschermen tegen killer-robots uit de toekomst.

Intens
Ze deed dit op een zeer overtuigende manier. Hamilton wist hoge ogen te gooien en kwam zeer geloofwaardig over als een 'bad ass' moeder die bereid is tot het uiterste te gaan. Hier kwamen echter ook zeer zware fysieke en mentale eisen bij kijken.

Voor haar rol moest Hamilton dan ook maandenlang intensief trainen. Zo moest ze gaan voor een stevige gevechtstraining, leren met allerlei verschillende vuurwapens om te gaan en moest ze in topvorm komen om Sarah Connor geloofwaardig neer te zetten.

Lastig
Hoewel Hamilton daar wel van heeft genoten, heeft ze al vaker aangegeven dat de voorbereiding en de opnames haar lichamelijk en emotioneel veel kostten: "Het was ontzettend zwaar. Ik moest sterk zijn, niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Het was echt een test van mijn uithoudingsvermogen".


"Ik deed bijna al mijn eigen stunts, maar het ging een keer mis. Een geweer werd te dicht bij mijn oor afgevuurd, waardoor ik gedeeltelijk doof achterbleef. Begrijp me niet verkeerd, ik heb genoten van de hele ervaring, maar het voelde soms alsof ik geen ruimte meer had om te ademen".

Ook interessant
Leonardo DiCaprio over zijn meest intense scène: "Het was meer overleven dan acteren"
In 2015 bracht Alejandro González Iñárritu het pareltje The Revenant uit. Hiervoor won Leonardo DiCaprio dan eindelijk zeer verdiend zijn eerste Oscar voor. Hij moest dan ook...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair