Leonardo DiCaprio over zijn meest intense scène: "Het was meer overleven dan acteren"

Leonardo DiCaprio over zijn meest intense scène: "Het was meer overleven dan acteren"

De acteur moest heel diep gaan, maar won dan wel eindelijk zijn eerste Oscar.

In 2015 bracht Alejandro González Iñárritu het pareltje The Revenant uit. Hiervoor won Leonardo DiCaprio dan eindelijk zeer verdiend zijn eerste Oscar voor. Hij moest dan ook diep gaan voor de rol.

In deze adembenemende survivalfilm is DiCaprio te zien als Hugh Glass, een pelsjager die na een aanval door een beer en de verraad van zijn team in de ruige wildernis moet zien te overleven. De film speelt zich af in de vroege 19e eeuw en volgt de epische strijd om terug te keren naar de beschaving.

Intens
Glass maakt het nodige mee, maar DiCaprio, die al decennialang wordt gezien als misschien wel de beste acteur in Hollywood, was ook bereid fysiek en mentaal diep te gaan tijdens de opnames. De geliefde acteur staat bekend om zijn 'method acting' en ging nu ook weer tot het uiterste om zijn rol zo authentiek mogelijk te spelen.

Zo moest hij zich gedurende de opnames door extreme omstandigheden begeven: ijzige temperaturen, stromende rivieren en harde winden. Maar wat de meeste indruk maakte, was zijn bereidheid om rauwe bizonlever te eten, ondanks het feit dat hij vegetariër is.

Lastig
Na de opnames blikte de acteur terug op deze ervaring, dat hij misschien wel ziet als de zwaarste opnames uit zijn carrière: "Dit waren geen normale filmomstandigheden. Het voelde meer aan als overleven dan acteren".


"De bizonlever die ik in de film eet was ook echt. Er was een nep bizonlever, maar dat kwam niet geloofwaardig over, waardoor we voor de 'real deal' besloten te gaan. Ik moest mezelf wel echt mentaal en fysiek voorbereiden. Het was ongelofelijk zwaar. Ik had dit nog nooit zo eerder meegemaakt".

Ook interessant
Keira Knightley over haar meest intense scène: "Ik had wel een paar glaasjes vodka nodig"
Keira Knightley is een grote naam in de filmwereld. De actrice was te zien in de blockbuster-franchise Pirates of the Caribbean maar ook in sterk onthaalde films als Atonement. Een van haar films was echter...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair