'Smile 2' lijkt erg op de recente bioscoopfilm 'Trap': de regisseur reageert

'Smile 2' lijkt erg op de recente bioscoopfilm 'Trap': de regisseur reageert

Parker Finn heeft er geen probleem mee en begrijpt de redenering wel.

Recentelijk kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Smile 2 en of je moet blijven zitten voor een bonusscène. Nu is het weer raak. De horrorfilm wordt vergeleken met de recente griezelfilm Trap, maar is de Smile 2-regisseur het daarmee eens?

Eerder dit jaar bracht M. Night Shyamalan zijn nieuwste film uit, genaamd Trap. Hierin is de hoofdrol weggelegd voor Josh Harnett. Hij is te zien als Cooper, die samen met zijn dochter naar een groot popconcert gaat. Er blijkt echter meer aan de hand te zijn...

Plan
Het concert wordt namelijk gebruikt om een beruchte seriemoordenaar, genaamd 'The Butcher', te arresteren. Niemand minder dan Cooper is deze moordenaar, die alles op alles zal moeten zetten om uit de handen te blijven van de politie, zonder dat zijn dochter dit doorheeft.

Grappig genoeg staat er in Smile 2 juist een popzangeres centraal, genaamd Skye Riley (Naomi Scott). Wanneer een van haar vrienden op mysterieuze wijze komt te overlijden, is Rileys leven nooit meer hetzelfde. Zij wordt nu achtervolgd door een vreselijke kracht, waarvan geen ontkomen mogelijk lijkt...

Vergelijking
Vanwege deze gelijkenissen worden de twee nu met elkaar vergeleken. Smile 2-regisseur Parker Finn heeft hier geen moeite mee en laat zich erover uit: "Ik ben een grote fan van Night Shyamalan. We kwamen er tijdens de CinemaCon achter dat we allebei bezig waren met een horrorfilm".



"Dat was wel geinig, maar we kwamen er al snel achter dat buiten het popster element de films niet veel op elkaar lijken. Beide films willen heel iets anders laten zien, dus gelukkig ging het niet over een crossover. Er is ook voldoende plek voor allerlei verschillende verhalen".

NieuwsFilm

meest populair