Natalie Portmans opmerkelijke keuze: "Dit is een van mijn allerbeste films"

Natalie Portmans opmerkelijke keuze: "Dit is een van mijn allerbeste films"

De actrice heeft al heel wat moois gemaakt, maar vindt dat 'Garden State' meer aandacht verdient.

Natalie Portman heeft al de nodige pareltjes gemaakt. Denk bijvoorbeeld maar aan Annihilation en Black Swan. Voor laatstgenoemde won ze zelfs een Oscar. Toch vindt de actrice zelf dat een van haar betere werken vaak over het hoofd wordt gezien.

Het gaat hier om Garden State, die in 2004 werd gemaakt door Zach Braff. De film vertelt het verhaal van Andrew (Braff zelf), die na de dood van zijn moeder terugkeert naar zijn geboortestad. Hier probeert hij zijn leven weer op de rails te krijgen.

Ontmoeting
Tijdens zijn tijd daar loopt hij Sam (Portman) tegen het lijf. Zij is een excentriek en vrijgevochten jonge vrouw, die Andrews leven een nieuwe wending geeft. Zij groeien naar elkaar toe en ontdekken hoe ze samen hun innerlijke worstelingen kunnen overwinnen.

Ondanks het feit dat de film sterk werd onthaald (en mooie punten scoort, zoals een 7,4 op IMDb en zelfs een 86% op Rotten Tomatoes) werd Garden State geen groot kassasucces. Portman heeft altijd duidelijk gemaakt dat ze er wel zeer trots op is.

Reactie
Zo zei de geliefde actrice al eerder: "'Garden State' voelde voor mij anders aan dan de andere grote Hollywoodfilms waar ik altijd in speel. Sam is een complex personage vol leven, energie en liefde".


"Ik kreeg veel vrijheid om haar neer te zetten zoals ik dat wilde doen. Ik probeerde van haar een menselijk maar ook onvolmaakt personage te maken. Het was een klein project, maar er zat zo veel passie achter. Het is een verhaal vol kwetsbaarheid en emotie".

Trots
Hoewel de film dus geen gigantische hit werd, vindt Portman het een van haar beste werken: "Het is en blijft een speciaal hoofdstuk in mijn carrière, waar ik met veel plezier op terugkijk". Interesse in Garden State? Kijk deze dan nu op Pathé Thuis.



Ook interessant
George Clooney's opmerkelijke keuze: "Dit is misschien wel mijn beste film"
George Clooney is al decennialang een grote naam in Hollywood. Zo wist hij hoge ogen te gooien in o.a. Michael Clayton, The Ides of March en natuurlijk Ocean's Eleven. Toch vindt...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair