George Clooney's opmerkelijke keuze: "Dit is misschien wel mijn beste film"

George Clooney's opmerkelijke keuze: "Dit is misschien wel mijn beste film"

De acteur vindt dat zijn zwart wit film van Steven Soderbergh beter verdient.

George Clooney is al decennialang een grote naam in Hollywood. Zo wist hij hoge ogen te gooien in o.a. Michael Clayton, The Ides of March en natuurlijk Ocean's Eleven. Toch vindt de acteur dat een van zijn beste films vaak over het hoofd wordt gezien.

Het gaat hier om The Good German, het zwart-witte oorlogsdrama van regisseur Steven Soderberg. Het verhaal speelt zich af in het naoorlogse Berlijn en volgt een Amerikaanse journalist, Jake Geismer (Clooney). Hij probeert een mysterieuze moord op te lossen, maar soepel verloopt dit niet.

Ontvangst
Al snel raakt Geismer verwikkeld in intriges en andere politieke conflicten. Daar bovenop komt hij ook nog eens zijn oude liefde, Lena Brandt (Cate Blanchett) tegen. Ondanks het feit dat Soderbergh twee van de grootste filmtalenten wist te stikken, sloeg de film helaas niet aan.

The Good German wist kreeg gemengde recensies. Een van de grootste punten van kritiek was dat de film te traag was, maar tegelijkertijd moeilijk te volgen. De poging om het klassieke 'film-noir' gevoel op te roepen kwam volgens velen ook niet perfect tot zijn recht.

Trots
Hoewel de film dus niet geweldig scoorde, is Clooney er trots op. Sterker nog, de acteur noemt het een van zijn beste films. Zo zij de tweevoudige Oscarwinnaar al eerder: "Deze film is niet bedoeld om een blockbuster te zijn".


"Soms probeer je ook eens iets anders uit. Dit was een gedurfde positie om de sfeer van een oude film à la 'Casablanca' na te bootsen. Het was een risico, maar dat is juist wat film maken zo spannend maakt".

Carrière
Clooney eindigt door te zeggen dat The Good German een uniek project is in zijn lange carrière: "Je kunt niet alleen maar hits maken. Soms moet je ook gewoon iets doen waarvan je houdt, zelfs als het niet iedereen aanspreekt. Het is een van mijn favoriete projecten, juist omdat het anders durfde te zijn".



Ook interessant
Ben Afflecks opmerkelijke keuze: "Dit is misschien wel mijn beste film als regisseur én acteur"
Ben Affleck is al een lange tijd een grote naam in de filmwereld. Zo is hij al decennialang actief als schrijver, acteur en regisseur. Hij wist vaker hoge ogen te gooien, maar een van zijn...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair