Critici reageren op 'Gladiator II': net zo goed als de eerste?

Critici reageren op 'Gladiator II': net zo goed als de eerste?

Over minder dan een maand kunnen we de film al in de bioscoop gaan zien.

Afgelopen week verscheen er een eerste reactie online over Ridley Scotts Gladiator II. Een filmjournalist had de film al gezien en beschreef het als "rauw" en "gewelddadig."

Nu komen daar meer reacties bij, want ook de recensenten hebben de film kunnen zien. Volledige reviews zijn er nog niet, maar velen hebben hun mening al geuit op sociale media.

Spektakel
Eén ding lijkt in ieder geval duidelijk: de film wordt een heus spektakel. Scott Menzel beschrijft de film als "groot, bloederig en stoer." Volgens Simon Thompson is de film een "rijkelijk feest" en Erik Anderson noemt het zelfs "een waar epos."

De actie in de film wordt alom geprezen, evenals de acteerprestaties van sterren Paul Mescal, Pedro Pascal en Denzel Washington. Vooral die laatste gooit hoge ogen: Will Mavity noemt het "een van zijn meest iconische rollen."

Minder goed
Maar het is niet allemaal positief. Veel recensenten beweren dat het vervolg niet kan tippen aan de eerste film uit 2000. Gladiator II "haalt het niet bij de grootsheid van het origineel," aldus Germain Lussier.


Vanaf 14 november kunnen we allemaal ons eigen oordeel vellen. Dan draait de film eindelijk in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair