Eerste reactie op 'Gladiator II': top of flop?

Eerste reactie op 'Gladiator II': top of flop?

Regisseur Ridley Scott noemt het Hollywoodspektakel zelf de "beste film die hij ooit heeft gemaakt."

Nu we het einde van het jaar naderen, zijn alle ogen van het filmpubliek gericht op Gladiator II. De eerste film uit 2000 wordt nog steeds beschouwd als een van de beste Hollywoodspektakels van deze eeuw.

Regisseur Ridley Scott noemde het vervolg onlangs de "beste film die [hij] ooit heeft gemaakt." Dan is het natuurlijk afwachten of het publiek die mening ook deelt. En vandaag hebben we een eerste reactie.

Verhaal
Tientallen jaren zijn verstreken sinds Maximus zijn leven gaf als gladiator in het Colosseum om zich te wreken op de keizer. Lucius, de zoon van Lucilla, is inmiddels volwassen.

Als kind werd hij door zijn moeder weggestuurd naar Numidia om op te groeien net buiten het bereik van het Romeinse Rijk. Hij heeft nooit helemaal begrepen waarom. En naarmate hij sterker werd, nam zijn wrok jegens haar toe.

Rauwer
De eerste reactie komt van Gabriella Paiella, die voor GQ een interview met hoofdrolspeler Paul Mescal aflegt. In het artikel geeft Paiella kort een mening over de vervolgfilm.


"Het is veel groter, rauwer en gewelddadiger dan het origineel," schrijft ze. "De uitgestrekte gevechtsscènes, ja, maar ook de man-tegen-man gevechten. Je zult een groot deel van de film midden in de rillingen zitten."

14 november
Natuurlijk is dit maar één reactie. De komende weken kunnen we er vast meer verwachten. En daarna duurt het niet lang meer totdat we de film zelf te zien krijgen. Gladiator II verschijnt op 14 november in de bioscoop.




NieuwsFilm

meest populair