Tijdens de productie van deze iconische horrorfilm werd er een "echte" heks ingehuurd

Tijdens de productie van deze iconische horrorfilm werd er een "echte" heks ingehuurd

Met een echte heks aan boord wist The Craft magie en authenticiteit perfect te combineren.

Tijdens de productie van de iconische horrorfilm The Craft werd er een bijzondere consultant ingehuurd om de film zo authentiek mogelijk te maken. Filmmakers schakelden de hulp in van een "echte heks", Pat Devin, om ervoor te zorgen dat de weergave van Wicca nauwkeurig en respectvol was.

Devin is lid van Covenant of the Goddess, een van de grootste en oudste Wicca-organisaties in de Verenigde Staten. Tijdens de opnames was zij de First Officer van de Southern California Local Council van deze organisatie. Haar uitgebreide kennis van het Wicca-geloof maakte haar de perfecte adviseur voor de film.

Authenticiteit
De filmmakers wilden geen clichés, maar een authentieke representatie van Wicca. Devin werkte nauw samen met de actrices en gaf advies over rituelen en spreuken. Ze zorgde ervoor dat de magische elementen in de film zo realistisch mogelijk overkwamen, zonder af te wijken van de kern van het geloof.

Veel van Devins suggesties werden direct overgenomen door de filmmakers. Hoewel niet alles in de uiteindelijke versie van de film belandde, kreeg elke aanbeveling van Devin serieuze aandacht. Hierdoor werd de film niet alleen enger, maar ook dieper geworteld in de echte Wicca-cultuur.

Succes
De invloed van Devin op de productie van The Craft gaf de film een unieke authenticiteit. Dit heeft bijgedragen aan de cultstatus van de film, die door veel fans wordt gezien als een van de meest iconische horrorfilms uit de jaren '90.


The Craft was een bescheiden succes aan de kassa, met een wereldwijd opbrengst van ongeveer $55 miljoen bij een budget van $15 miljoen. Naast Neve Campbell en Robin Tunney speelt ook Fairuza Balk een opvallende rol, die later bekend werd om haar eigen interesse in hekserij.

Tijdloze invloed
Dankzij de aandacht voor detail en de inbreng van Pat Devin, blijft The Craft een film die zijn tijd ver vooruit was, zowel qua verhaal als qua weergave van het Wicca-geloof.

NieuwsFilm

meest populair