Heftige ruzie: waarom Claire Danes nooit meer wil samenwerken met Leonardo DiCaprio

Heftige ruzie: waarom Claire Danes nooit meer wil samenwerken met Leonardo DiCaprio

De twee spelen het beroemdste koppel aller tijden, maar echt verliefd waren ze allesbehalve.

Leonardo DiCaprio heeft al heel wat pareltjes gemaakt, al was een van zijn eerste echte klassiekers Romeo + Juliet in 1996. Hij kroop in de huid van Romeo, Claire Danes speelde Juliet. Vlekkeloos verliep het echter lang niet allemaal op de filmset.

Romeo + Juliet is een moderne bewerking van het beroemde toneelstuk van William Shakespeare. Dit is zonder enige twijfel een van de bekendste liefdesverhalen aller tijden en eentje die iedereen dus ook wel kent.

Relatie
Het verhaal gaat over twee jonge mensen die verliefd worden, maar hun families zijn vijanden. Ondanks de liefde tussen Romeo en Juliet, loopt het verhaal tragisch af, omdat ze niet samen mogen zijn.

Hoewel hun liefde dus op het scherm intens lijkt te zijn, konden DiCaprio en Danes het in het echte leven allesbehalve goed met elkaar vinden. De twee acteurs botsten op de filmset wel vaker. Zo vond Danes DiCaprio te kinderachtig.

Anders
Zij vond dat DiCaprio zijn werk niet serieus genoeg nam en dat hij met al zijn grappen en grollen voor te veel afleiding zorgde. DiCaprio vond juist weer dat Danes te afstandelijk en te streng was en hiervoor alles veel te serieus nam, waardoor ze er ook niet echt van kon genieten.


Dit verschil in persoonlijkheid zorgde ervoor dat er weinig vriendschap of samenwerking tussen de twee was. Hoewel ze niet openlijk ruzie maakten, bleef de spanning tussen hen voelbaar. Na de film spraken ze elkaar dan ook niet meer.

Succes
Ondanks het feit dat het dus ging om een moeizame samenwerking, werd de film wel een succes. De chemie op het scherm werkte, ook al hadden ze achter de schermen weinig met elkaar gemeen. Een knap staaltje acteerwerk dus.



Ook interessant
Hevige ruzie: waarom Meryl Streep nooit meer wil samenwerken met Dustin Hoffman
Kramer vs. Kramer kwam alweer een hele tijd geleden uit, maar de nodige filmfanaten kennen dit pareltje nog. Deze film, uit 1979, won maar liefst vijf Oscars, waaronder die voor beste film, maar op...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair