Hevige ruzie: waarom Meryl Streep nooit meer wil samenwerken met Dustin Hoffman

Hevige ruzie: waarom Meryl Streep nooit meer wil samenwerken met Dustin Hoffman

'Kramer vs. Kramer' werd een grote hit, maar tussen de hoofdrolspelers verliep het allesbehalve soepel.

Kramer vs. Kramer kwam alweer een hele tijd geleden uit, maar de nodige filmfanaten kennen dit pareltje nog. Deze film, uit 1979, won maar liefst vijf Oscars, waaronder die voor beste film, maar op de set zelf verliep het tussen de hoofdrolspelers allesbehalve soepel.

De hoofdrollen werden ingevuld door Dustin Hoffman en Meryl Streep. Zij spelen het koppel Ted en Joanna Kramer, die besluiten te scheiden. Hierdoor volgt een voogdijstrijd. Ted en Joanna kunnen het dus niet bepaald goed met elkaar vinden, maar dat gold ook voor Hoffman en Streep.

Problemen
Wat blijkt, de twee acteurs hadden meerdere conflicten tijdens de opnames. De spanning liep op een gegeven moment zo hoog op dat Hoffman Streep sloeg toen ze een scène aan het filmen waren, zonder haar toestemming.

De actrice reageerde geschokt en was behoorlijk boos. Niet alleen leidde dit ertoe dat de twee hoofdrolspelers niet meer met elkaar spraken, het zorgde ook voor een ongemakkelijke sfeer op de filmset zelf.

Reactie
Streep liet zich pas veel later over deze ervaring uit: "Het was voor mij een zwaar moment. Ik was nog jong, had niet veel ervaring of zelfvertrouwen. Ik kon nog niet zo goed mijn grenzen aangeven. Het was wel een leerervaring..."


Hoffman heeft zich nooit publiekelijk verontschuldigd voor zijn acties. Ook de scène waarin hij onverwachts een wijnglas kapot gooit, liet Streep enorm schrikken, waardoor de opnames voor de actrice lang niet altijd even leuk waren.

Succes
Toch had de ruzie had geen directe gevolgen voor de productie van de film. Kramer vs. Kramer werd zelfs een groot succes. Streep heeft later aangegeven dat ze dankzij deze ervaring sterker is geworden in het beschermen van haar persoonlijke grenzen op de set, maar ze had geen interesse meer om nog eens samen te werken met Hoffman.



Ook interessant
Hevige ruzie: waarom Alec Baldwin nooit meer wil samenwerken met Shia LaBeouf
Het komt natuurlijk wel vaker voor, dat bepaalde acteurs het allesbehalve goed met elkaar kunnen vinden op een filmset. Vaak wordt dit...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair