Fans zijn "geschokt" over hoe oud Scarlett Johansson was toen ze in 'Lost in Translation' speelde

Fans zijn "geschokt" over hoe oud Scarlett Johansson was toen ze in 'Lost in Translation' speelde

Er waren echter ook wel kijkers die het leeftijdsverschil tussen haar en Bill Murray ook te groot vonden.

Scarlett Johansson is al decennialang een grote naam in Hollywood. De actrice wist dan ook al op jonge leeftijd door te breken in de filmwereld, maar veel fans verbazen zich over de leeftijd van Johansson in een van haar bekendste films.

In 2003 wist Johansson een van de hoofdrollen te bemachtigen in Lost in Translation van Sofia Coppola. In deze film is de actrice te zien als Charlotte, een jonge vrouw die zich verloren voelt in Tokio.

Vriendschap
Hier loopt Charlotte Bob Harris tegen het lijf, een oudere acteur die door niemand minder wordt gespeeld door Bill Murray. Samen brengen ze de nodige tijd door in Tokio. Al snel ontwikkelen ze een diepe en emotionele band, ondanks hun grote leeftijdsverschil.

In de ogen van de meeste filmcritici en bioscoopgangers ligt de kracht van de film in de subtiele manier waarop deze twee personages zich verbonden voelen, wat voornamelijk te maken heeft door hun eenzaamheid en vervreemding van hun omgeving.

Volwassen
Wat ook voor de nodige verbazing zorgt is dat Johansson pas 18 jaar oud was. Toch is dit bijna niet te merken, omdat ze een volwassen en gevoelige vertolking neerzet. Johansson wist op deze leeftijd al complexe emoties over te brengen, dat terwijl ze nog maar net echt volwassen was.


Haar ingetogen spel en de melancholieke blik die zij vaak in de film toont, deden velen vergeten hoe jong ze eigenlijk was. Toch hadden ook sommige mensen kritiek op het grote leeftijdsverschil tussen de twee hoofdrolspelers.

Kantje boord
Zo vonden bepaalde kijkers het leeftijdsverschil van maar liefst 34 jaar iets te veel. Zij vonden het ongepast dat er 'een romantische spanning' leek te zijn tussen een tiener en een man van middelbare leeftijd.



Ook interessant
Fans zijn "geschokt" over hoe oud Keira Knightley was toen ze in 'Pirates of the Caribbean' speelde
Keira Knightley is al een lange tijd een grote naam in Hollywood. Dit heeft ze voor een groot deel te danken aan haar rol in de Pirates of the Caribbean-franchise. Pas nu...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair